Nordisk Råd

Fotos vises til ære for ildsjæl

Foto fra bogen. Foto: Anders Lange/NJC
© Anders Lange/NJC
NJC's vandreudstilling "Next Door" vises i russiske Murmansk til minde om Jelena Larionova fra Barents Press International.

Thorvald Stoltenberg glad for fotobog

 
"Next Door" - unge nordvest-russiske fotografers nabo-portrætter udgivet med forord af den tidligere norske udenrigsminister Thorvald Stoltenberg.

Journalistcentret sikret af Nordisk Råd

Kursisterne på det tre uger lange kursus. Foto: Anders Lange/NJC
© Anders Lange/NJC
Mindst 1 mio. kroner sikrer fortsættelsen af NJC.

Politikere til kamp for “stærk og fri presse i Norden”

Parlamentarikere i Nordisk Råd ser NJC i ny forstærket rolle og foreslår øget bevilling frem for nedlæggelse af centret i Aarhus.

NJC gennemfører kurser i Atlanten

Stor interesse fra Færøerne, Grønland og Island for besøgs-kurser i journalistiske metoder.

Din nordlige ret til indsigt

Ny bog kortlægger offentlighedens ret til indsigt i hele Norden.

Naboskab på russisk - og nordisk

Den amerikanske billedredaktør og underviser på New York University, Fred Ritchin, diskuterer fotos med de 16 udvalgte fotojournalister på Nordic Master Class. Foto: Søren Pagter/DMJX
© Søren Pagter/DMJX
12 nordvestrussiske fotojournalisters bud på begrebet ”Naboskab” udgives som bog - udgivelsen markeres med en vandreudstilling, som åbner under Nordic Weeks i St. Petersborg 1. oktober.
”Aarhus 2014:

Norden i det digitale Europa”

Aarhus 2014 starter med digital introduktion på web og i Aarhus (foto fra kurset i 2012). Foto: Anders Lange/NJC
© Anders Lange/NJC
OBS: HØR OM RESTPLADSER EFTER 4. JUNI! 3 ugers tour de force med fokus på Nordens forhold til Europa – og de digitale mediers fordele, når dette forhold skal afdækkes - 13.-31. oktober 2014.


Magten flytter udenlands – pressen må flytte med

 
SPØRG OM RESTPLADSER AL@DMJX.DK : Brigitte Alfter, prisvindende europæisk journalist, skriver her om nødvendigheden af det tværnordiske journalist-kursus “Bag fakta i EU” – Dataharvest 2014 – som sætter focus på database-research i Bruxelles.

Nordisk Råd sikrer NJC

Nordisk Journalistcenter beskæres markant – men reddes af indsats fra Nordisk Råds politikere.

2.4 mio. kr. til efteruddannelse af russiske journalister

Russiske fototalenter på workshop i Aarhus i foråret 2013 sammen med fotochef Søren Pagter fra DMJX. Sådanne projekter bliver der nu også mulighed for at iværksætte i 2014-15. Foto: Søren Pagter
© Søren Pagter
NJC har fået opgaven med at videreføre indsatsen i Nordvestrusland.

Nordisk Råds præsident vil ikke lukke NJC

Nordiske journalister fra Sverige, Finland og Island foran EU-kommissionen i Bruxelles som led i NJC-kursus i 2011. Foto: Anders Lange/NJC
© Anders Lange/NJC
"Der findes andre dele af budgettet, man kan se kritisk på," mener Marit Nybakk om Nordisk Ministerråds plan om at bortskære Nordisk Journalistcenters støtte.

Protester breder sig til politikerne

Nordisk Råds præsidium og Nordisk Råds Kultur -og Uddannelsesudvalg mødes i øjeblikket med protester over forslaget om at lukke for støtten til Nordisk Journalistcenter.

Medieprotester fortsætter mod lukning af støtte til NJC

Tidligere deltagere, det svenske journalistforbund og styrelsen for Institutt for Journalistikk i Norge presser nordiske politikerne før Nordisk Råds sommermøder i Norge i den kommende uge.

Mediebranchen appellerer til Nordisk Råd

Nordisk Råd kan i næste uge ændre beslutningen om at lukke Nordisk Journalistcenter – det håber både Nordens efteruddannelser i journalistik samt Norsk Redaktørforening.

Mange protester mod stop for NJC-støtte

Omtale af nedskæringen i norske Journalisten.
 
Norsk journalistforbund, Barents-regionens journalistsamarbejde og mange tidligere kursister reagerer imod Nordisk Ministerråds beslutning om at stoppe støtten til Nordisk Journalistcenter.

Slut med støtte til Nordisk Journalistcenter

 
Nordisk Ministerråd lukker støtten på 2,6 mio. DKK til Nordisk Journalistcenter med udgangen af 2013 - på trods at den bedste sæson måske nogensinde. Personalet vil nu forsøge at søge andre finansierings-muligheder. LÆS DE MANGE REAKTIONER I BUNDEN AF DENNE ARTIKEL.

Ghetto – et almindeligt ord i Danmark

Orla Borg, Morgenavisen Jyllands-Posten. Foto: Anders Lange/NJC
© Anders Lange/NJC
Diskutér invandrings-journalistik med den prisbelønnede Orla Borg fra Morgenavisen Jyllands-Posten på Nordens mest hektiske journalistkursus SIDSTE TILMELDINGSFRIST 1. APRIL.

Kom på vulkaner på 6 ugers kursus

Sigrun Stefansdottír (th): Island er en vakker perle i Norden. Foto: Anders Lange/NJC
© Anders Lange/NJC
Island er bjerg og dal - bogstaveligt og i overført betydning. Det islandske samfund er et enestående studium i den nordiske velfærdsmodels udfordringer i den globale verden - mød kursusleder Sigrun Stefansdottír, som er del af det seks uger lange "Aarhus 2013: Fra Island til USA". ANSØGNINGSFRIST/TILMELDINGSFRIST 1. APRIL.

Nordiske journalister begeistret etter NJC-kurs

Team Aarhus 2012 foran kunstmuseet ARoS under første del af det seks uger lange kursus. Foto: Anders Lange/NJC
© Anders Lange/NJC
Freelance journalist Oddrun Midtbø, Norge, deltog i det seks uger lange kursus "Aarhus 2012 - Fra Island til Bruxelles" og konkluderer i denne artikel, at NJC har knækket koden og begejstret kræsne pressefolk - læs også hendes Storify - link nederst i artiklen.
Nordisk Journalistcenter
UPDATE - Center for journalistisk kompetenceudvikling
Olof Palmes Allé 11
DK-8200 Århus N

Telefon: +45 89 44 04 40
Telefax: +45 86 16 89 10
E-post:
Abonnér på nyhedsbrevet: